Tekstbureau Skribo

over skribo

Tekstbureau Skribo is in 2007 opgericht door Derk Ederveen. In 1988 voltooide hij zijn studie Informatica aan de universiteit van Nijmegen. Een grote affiniteit met taal resulteerde onder andere in bijvakken computerlinguïstiek, corpuslinguïstiek en algemene taalwetenschap. Daarnaast heeft hij een groot aantal cursussen gevolgd; onder andere ‘Succesvolle e-mail en webteksten’, ‘Klantgerichte websites’, ‘Didactische vaardigheden’ en ‘Wetenschapsjournalistiek’.

Dertig jaar ervaring met communicatie

Klik hier voor Curriculum Vitae Derk Ederveen - Tekstbureau Skribo (PDF)Derk kan bogen op dertig jaar werkervaring, variërend van ICT tot wetenschappelijk onderzoek, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven. In die tijd heeft hij meer dan twaalf jaar zijn voorliefde voor taal en techniek kunnen combineren bij softwarebedrijven, waar hij zich bezighield met alle taalgerelateerde zaken.

Zo heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan met interne en externe communicatie. De afwisseling was groot: schrijven en redigeren, handleidingen en helpteksten, webredactie en website-beheer, interface-redactie en software, supportinformatie en cursussen, vertalingen en terminologiebeheer, verkoopdocumentatie en release notes, mailings en advertenties, brochures en nieuwsbrieven.

Maatwerk voor uw bedrijf

Maar uiteindelijk gaat al die communicatie over de producten en diensten van dat ene softwarebedrijf. Hij heeft Skribo opgericht om voor meerdere opdrachtgevers te kunnen werken. Daarnaast kan hij zich zo meer op commerciële teksten richten, waar zijn kracht ligt.

Skribo kan je van dienst zijn bij alle communicatie van jouw bedrijf. Alles draait om maatwerk: de wensen van jou en je bedrijf staan voorop. Eerst bekijken we wat je wil bereiken en hoe je dat wil overbrengen. Pas als doelen en randvoorwaarden duidelijk zijn, kan een effectieve tekst worden geschreven. Vanzelfsprekend is je gevoelige en vertrouwelijke informatie bij Skribo in goede handen.

Inschrijfnummer Kamer van Koophandel Haaglanden: 27297362.

Website: © Skribo