Tekstbureau Skribo

Website-artikelen

Het onderstaande artikel is eerder verschenen op de website van Plataforma in augustus 2007.

Plataforma - Van zoekmachine naar persoonlijke adviseurVan zoekmachine naar persoonlijke adviseur

Zoeksystemen op websites zijn van nature nogal zwart-wit ingesteld. Een resultaat voldoet aan de zoekcriteria of niet. Iedereen die wel eens een hotel, camping of bed & breakfast heeft gezocht kent het probleem. Op internet is het hele aanbod beschikbaar, maar alles is scherp ingedeeld: drie of vier sterren, wel of niet in de stad. Hoe meer zoekcriteria je invult, hoe minder resultaten je krijgt. Een medewerker van een reisbureau kan je vaak wel volgens je wensen adviseren (een ‘redelijk luxe’ hotel, ‘niet te ver’ van het centrum), maar dan kun je alleen uit hun gids kiezen.

Best of both worlds

Plataforma heeft nu het beste van twee werelden bij elkaar gebracht. Een persoonlijke digitale adviseur die niet alleen het volledige aanbod uit het hoofd kent, maar bovendien in kleur in plaats van zwart-wit denkt. Hij laat u zien welke resultaten het meest met uw wensen overeenkomen.

Het lijkt een klein verschil, maar in de praktijk betekent het een enorme verbetering. Als u bijvoorbeeld een kindvriendelijke camping zoekt, liefst met een kinderclub, een speeltuin, fietsverhuur, een kinderbad, een binnenzwembad, een TV-ruimte, animatie en bovendien ook een duikschool, dan krijgt u bij een standaard zoekmachine waarschijnlijk geen enkel resultaat. U moet steeds opnieuw zoeken met een paar criteria minder, totdat er eindelijk één camping verschijnt. En die is dan natuurlijk al vol.

De zoekadviseur van Plataforma levert meteen resultaten opAltijd resultaat

De Plataforma Zoekadviseur levert wel meteen resultaten op. Campings die voor 95% of 70% aan uw criteria voldoen. Misschien geen binnenzwembad of TV-ruimte, maar de rest wel. En daar gaat het u om.

Bovendien worden de resultaten meteen gesplitst op basis van beschikbaarheid:

  • een lijstje campings dat het meest overeenkomt en bovendien in de gevraagde periode plaats heeft;
  • en een lijstje dat het meest overeenkomt, of er nu plaats is of niet. Want misschien bent u nog niet zeker van de periode, of laat u dat afhangen van de camping.

Zo ziet u in één oogopslag zowel wat uw eerste keus is, als wat er beschikbaar is. Want soms is uw eerste keus niet direct leverbaar.

Ook voor uw webwinkel

Dit gebruiksvriendelijke zoeksysteem is uiteraard niet beperkt tot campings of hotels. Elke webshop of boekingswebsite kan ervan profiteren. Hoe meer eigenschappen uw artikelen of producten hebben hoe beter. Bijvoorbeeld een site voor contactlenzen, telefoons of tweedehands auto’s.

Plataforma kan ook uw webshop of boekingswebsite voorzien van een zoekadviseur. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Nieuwsgierig hoe het werkt in de praktijk? Ga naar CampID, een Nederlandstalige website voor campings in Kroatië. U ziet dan meteen dat Plataforma werk maakt van webapplicaties. Naast de Zoekadviseur biedt de site natuurlijk ook een gebruiksvriendelijk boekings- en betaalsysteem, inclusief uitgebreide backoffice voor uw eigen onderhoud, rapportage en administratie.

  • Categories: Artikel, Website
  • Tags: schrijven
Website: © Skribo